Valpene er nå fordelt.

Interressen over å få valp har vært enorm. Det er jo en oppdretters drøm men samtidig blir man nødt til å skuffe mange. Dette er levende vesener og de er avlet spesielt med tanke på jaktkonkurranser eller annen hundeaktivitet. Dette er spesielt hardtarbediene hunder og de fortjener å bli brukt for det de er avlet for Det er ikke tvil om at en slik hund får det best når den kommer til en som er vant til retrieverhund. Og jeg har vært heldig og har kunne velge mellom mange med god erfaring. Alle som har fått tilbud har nå takket ja til valp.

Jeg har jo ikke ubegrenset med valper så derfor er det mange jeg ikke kan tilby valp i denne omgang. Men jeg håper dere finner andre aktuelle kull. Til dere som ikke driver spesielt med retrieverjakt så er også Labradoren etter utstillingsvarianten et godt alternativ så følg med på valpelisten til Norsk retrieverklubb. Den er også en apporterende fuglehund. Selv har jeg hatt det siden 1970 og fram til 2014. Hadde jeg ikke blitt bitt av jaktkonkurransebasillen hadde jeg fremdeles hatt en slik hund ;)

Jeg har opplevd at noen som skulle ha valp plutselig ble gravid eller fikk seg jobb i utlandet sånn like før henting. Mye kan skje på 7 uker ;) Skulle det skje noe tilsvarende så kommer jeg til å ta kontakt med noen av dere. Men jeg velger å si fra til dere med en gang, så dere kan planlegge ferien uten å gå slik å ikke vite om dere får valp eller ikke. Ønsker dere alle en god sommer og lykke til med å få dere valp.

Valper født 3. juli 2016.

HURRA - ventetiden er over :-) 10 valper etter Vasegaard Pip`s Cilla og Glenanne Nero (Eico) ble født søndag 3. juli 2016.

Cilla fikk sin første valp kl 08.28 og den siste kom kl 21.00. Alt gikk fint og Cilla gjør alt hun skal. Jeg var veldig glad vi hadde tatt røntgen av magen og viste at det var 10 stk for da kunne vi slappe av med en gang den 10. kom.

Fin fordeling av farge og kjønn: 2 svarte hanner, 2 gule hanner, 5 gule tisper og 1 svart tispe.

Nå får vi en travel tid. Har meldt inn far for registrering i NKK nå. Det kan ikke gjøres før valpene er født.

Og så må jeg begynne arbeidet med fordeling av valpene som nå har kommet. Jeg har mange på listen og må velge hvor jeg tror valpene får det best. Jeg vil i løpet av 1 uke eller 2 ta kontakt med dere. Det er en kabal som må løses da noen har 1. valg og 2. valg etc, så jeg tenker det vil ta noen uker før alle er fordelt.

Valpene blir leveringsklare søndag 28. august 2016.

Torsdag 30. juni 2016. Cilla er veldig klar til å føde men vi venter og venter.... Jeg har begynt ferie så vi venter sammen :)

Jeg vil legge ut info om hvordan det går etterhvert som vi vet. 

10 Eico og Cilla valper på vei.

I dag tirsdag 21.juni 2016 har Cilla fått røntget magen sin og vi fikk sjokk. Det viste seg å være 10 stk der inne. Hun har blitt veldig stor den siste uken men etter ultralyden har jeg følt at vi var heldige hvis det ble 6 stk. Men nå blir det altså mange. 

Cilla har pleid å gå gravid 60 dager og derfor kan det hende at hun føder onsdag 29.06.2016. Dette blir veldig spennende. Jeg håper alt vil gå bra både med Cilla og valpene.

Mange står oppført på valpeliste. Jeg kan ikke si noe sikkert om hvem som får valp før valpene er født og vi ser at de utvikler seg bra. Fordeling av farge og kjønn ser vi nå om ca 1 uke. Når jeg altså vet mer om hvilke valper vi har så vil jeg ta kontakt med de av dere som kan få valp. Men jeg trenger nok en uke eller to etter fødsel før jeg begynner å føle meg trygg på at valpene vil klare seg.

Erfaringsmessig vil jeg måtte bestemme /avgjøre hvilken valp som passer til hvem. Det kan hende det først blir de siste dagene før levering at vi vet med sikkerhet hvilken valp som havner hos hvem. 

Eico og Cilla valper på vei :)

Da er Cilla bekreftet gravid med ultralyd i dag 27.mai 2016. Dyrlegen så flere valper, iallefall 6 stk. Denne gangen skal vi ta røntgen av magen like før fødsel så vi vet hvor mange valper som skal komme. Blir litt lettere å følge fødselen da.  Så 21. juni har Cilla time for å ta røntgen.

Ellers har det kommet flott beskjed fra Danmark. Den kommende far Eico  har nå fått sin andre 1. premie i AK og er nå klar for å stille i EK på B-prøve i retrieverjakt (eller vinnerklassen som danskene sier).

Nå skal vi bestille valpefor :) Mor Cilla begynner med valpefor når hun er 42 dager ut i graviditeten :)

Cilla og Eico

Cilla har nå hatt 3 velykkede parringer med Glenanne Nero (Eico) hos Charlotte Rasmussen, Kennel Piperfield, i Danmark. Eico er en sosial, omgjengelig og rolig gutt. Vi fikk være med Charlotte og Eico på Dansk B-prøve og de gjorde det veldig bra. Eico fikk 1. premie i AK og de var en fryd å se på. Han viste meget god ro ved foten og han arbeidet i stor fart og var veldig dirigerbar. I kritikken står det "Deilig jakthund".

Nå er det bare å vente i spenning om det blir valper. Cilla kommer til å ta ultralyd rundt 3 uker i svangerskapet for å få bekreftet / avkreftet svangerskap.

Hvis det blir valper vil fødsel mest sannsynlig skje rundt 29.06.2016 med pluss / minus noen dager. Hvis det blir slik vi nå forventer, vil valpene så bli leveringsklare etter 8 uker og da kommer vi til ca 24.08.2016. 

De som nå har meldt sin interresse på valp bør tenke gjennom om det passer med valp i denne perioden. Det er viktig at valpen ikke er for mye alene de første ukene. Bare ta kontakt hvis dere lurer på noe. Men jeg kan ikke love bort noen valp før jeg vet hvor mange valper det blir.

Bilder av Cilla og Eico

Oppdatering over parring / svangerskap:

Løpetida begynte onsdag 20.april. Cilla begynte da på eget drektighetsfor som Royal Canin anbefaler at de skal starte på ved 1. blødningsdag. Dyrlegebesøk på tirsdag 26.04.2016 for å se når eggløsning kan forventes. Så i løpet av uken drar Cilla til Danmark for treffe Eico :)

Så får vi håpe vi får til vellykkede parringer og at det kan bli mange små Cilla /Eicovalper.

Valpeplaner vår/sommer 2016.

Da har vi bestemt oss for et nytt valpekull. Denne gangen blir det Danmarkstur på oss. I april 2016 tar Cilla turen hjem til sin oppdretter Charlotte Rasmussen. Her har hun "date" med Eico. Du finner mer om ham på Charlotte sin hjemmeside: http://www.piper-field.com/om-eico.html

Både Cilla og Eico er fri for HD og AD. De er begge fri for PRA, SD2, CNM og EIC. Begge er øyelyst 2016. Eico er en ung lovende hannhund med stor arbeidslyst som også viser stor ro der det trengs. Det ventes både gule og svarte valper med denne kombinasjonen.

Cilla har oppnådd 1. premie i Elite på jaktprøve og er også kvalifisert til å konkurrere i elite i LP.

Dette er Labradorer avlet etter jaktlinjer.

Cilla venter løpetid i april-2016. Valpene vil bli født i juni/juli og kan leveres i august/september 2016.

Er du interressert i en valp etter Cilla og Eico kan du melde din interresse her:

a-abild@online.no

eller ringe 99552816.