Tidligere nyheter 

Aris og Mike sine valper.

11.10.2022

Det går bra med mor og barn. Alle legger på seg og er "selvgående" så det er rolige tider nå.

Alle valpene er nå fordelt. Jeg beklager at det er noen som blir lei seg men slik er det, det er ikke valper nok.

Valpene født 8.10.2022 

Da kan endelig Aris passe sine 6 valper. Det er 2 hanner og 4 tisper. De to gule har hvert sitt kjønn og de andre er sorte. Det står etter forholdene bra til med alle sammen, både mor og barn. Jeg kommer til å ta kontakt med dere som står på listen og som jeg kan tilby valp i løpet av denne uken når jeg ser at de legger på seg som de skal etc. 

2 kom til verden 7. oktober og de andre 4 ble født med keisersnitt natt til 8. oktober. Fødsel stoppet opp etter 2 valper og det ble dårlig rier så vi tok ingen sjanser og valgte å hjelpe dem ut. 

Venter på fødsel

Ventetiden er lang både for Aris og oss. Venter hun til i morgen så får de samme fødselsdag som Aris selv. Hun et født 8.10.2018.

Aris og Mike venter 6 valper.

Labbsports Aris var i dag og røntget magen og dyrlegen var sikker på at det var 6 valper:) Aris har fått melk allerede så fødselen nærmer seg med stormskritt. 

Aris nærmer seg fødsel

I dag søndag kom valpekassen opp på stua. Det nærmer seg fødsel. ca 1,5 uke igjen. Aris er i fin form og hun har lagt seg bra ut. På tirsdag 27. september tar vi røntgen av magen så vi vet hvor mange som skal komme ut under fødselen. Jeg syns det er veldig betryggende å vite.

Aris bekreftet drektig

Labbsports Aris er bekreftet drektig med Tandenbo`s Christmas Mike, se avsnitt nedenfor. Dyrlegen så iallefall 5 små hjerter som slo. Det kan likevel være noen flere valper men det kan også resorberes noen frem mot fødsel. Spennende tider.

Termin er satt til ca 6. oktober. 

Er du interressert i denne kombinasjnen så ta kontakt med Anne på tlf 99552816 eller send en e-post til a-abild@online.no

Valper ventes høsten 2022

Labbsports Aris har nå vært i Ålesund og hatt to parringer 5. og 6. august 2022 med Tandenbo's Christmas Mike NO35806/16. Aris og Mike fant tonen straks og alt gikk fredelig for seg.

Nå venter vi i spenneing på om Aris blir drektig. Aris har time til dyrlege for å få bekreftet eventuelt drektighet den 2. september. Det kan bli både gule og svarte valper.

Både Aris og Mike er etter gode jaktlinjer og begge er jaktpremierte i EK. Begge er sosiale, friske og velfungerende familiehunder. De er fulgt opp med helseundersøkelser og øyelysninger. Begge er fri for HD og AD. Aris har HD-indek 115 og  Mike har HD-index 103. De er testet for flere gensykdommer og kan ikke få EIC, CNM, SD2, PRA-prcd, HNPK og SDG-PRA. Mike er bærer av SDG-PRA så valpene kan bli bærere men ikke syke da mor et fri.

Eier av Mike, Grete Melsether, sier at "Mike har vært og er en enkel hund. Rolig hjemme, men fullt trøkk på trening og prøver. Han er fast på foten min og har stor fart og iver i jobb. Mike er en veldig samarbeidsvillig kar, og jeg er den vikrigste i livet hans" Han har nå oppnådd 2 førstepremier i eliteklassen på B-prøve og bestått Eliteklassen WT.

Vi forventer at dette blir gode arbeidshunder som kan brukes til jaktprøve, jakt og redningshunder etc. Termin vil bli i uke 40 og de blir da leveringsklare tidlig i desember - 8 uker gamle.

Hvis du er interressert i en valp etter dette kullet kan du ta en tlf til Anne (tlfnr. 99552816) eller sende en e-post til a-abild@online.no

Jaktprøvehelga 10. og 11. september 2022.

Denne helga kom flere labbsportshunder på premielista på b-prøver.

Vil gratulere alle sammen og jeg syns det er så moro at så mange deltar på prøve.

Bodøprøven.

Kine Nordnes og Labbsports Iris: 1. premie i AK og 2. premie i AK

Hallvard Abildsnes og Labbsports Kita: 2. premie i EK og 3. premie i EK

Nord-Trøndelagsprøven.

Aina Vassbotn og Labbsports Enja: 1. premie i BK begge dagene.

Terese Aasbø og Labbsports Varsko:  1. premie i AK og 2. premie i AK

Marie Rolfsen og Labbsports Sprite: 0. premie i AK

Are Baadsvik Knutsen og Labbsposrts Maya fikk 1. premie i EK og 2. preimie i EK

Vidar A.Frisnes og Labbsports Sjakk debuterte i EK (elite) 0 premie begge dagene

Jaktprøve Sognli 20. og 21. august 2022

Kennel Labbsport var godt representert på denne prøven i år også. Det var veldig hyggelig å se hvor mange som gjorde godt retieverarbeid på denne prøven og hvor mange som gikk til premiering av Labbsportshundene.

Labbsports Maya og Are Baadsvik Knudsen slo til med 2. premie og 1. premie i EK

Labbsports Sjakk og Vidar A. frisnes slo til med to 1. premier i AK (bilde til høyre)

Labbsports Ixi og Are B. Knudsen fikk to 3. premier i AK

Labbsports Mira og Birgitte H Vaagan Øvereng fikk 3. premie i AK

Labbsports Scott og Andrea van Weert fikk 3. premie i BK

Labbsports Frigg og Venche Jacobsen besto kvalifiseringsprøven og fikk 3. premie i BK

Labbsports Varsko gjorde alt veldig bra men var uheldig helt på tampen og det ble 0 premie denne gangen.

Må også nevne Sletthallens I`m Bianca ført av Vidar A. Frisnes som fikk  2. premie og  3. premie i AK. Hundens eier er Erna Kverneng Knudsen. Bianca er barnebarnet til vår Vasegaard Pips Cilla som er opphav til alle våre hunder.

Der er så moro å se at så mange av Labbsportshundene brukes til det de er avlet for og så heldig jeg er som har så mange flinke valpekjøpere🙂

Jaktprøve - Fosen - Juni 2022

Årets mål er nådd. Labbsports Aris og Labbsports Kita fikk hver sin dag 3. premie i EK på b-prøve. Siden de er avlstispene våre er vi mer enn fornøyd med premiering i EK-klassen. 

Ellers kan vi glede oss over mange gode resultater av våre avkom. Jeg oppsummerer dette når sesongen er over. 

Aris og Ferro - det ble ingen valper.

Aris har vært til dyrlegen i dag og det ble undersøkt med ultralyd. Hun hadde dessverre ikke valper i magen. Det er første gang vi opplever dette så nå var det vår tur. Nå er det mange som blir skuffet, ikke bare oss. Men naturen kan vi ikke gjøre noe med. Vi kommer nok til å ha et kull kanskje i høst men ingenting er bestemt ennå. Dere kan følge med på hjemmesiden for jeg legger det ut her når vi har bestemt oss og har planene klare. Neste gang blir det en annen kombinasjon. 

Labbsports Aris har nå vært på date med Djurbergas Mineral Ferrum. Parringen foregikk helga 19. og 20. februar 2022. Vi måtte vente lenge på at Aris ble klar men endelig begynte progesteronverdiene å stige og vi kunne gjøre det vi kom for. Jeg legger ut mer info når jeg får bekrftet at hun er drektig.

Aris skal på ultralyd torsdag 17. mars. Da får vi bekreftet om hun er drektig eller ikke. Jeg klarer ikke se om hun er det eller ikke. Kanskje hun har lagt seg ut litt men ellers ser jeg ingen sikre tegn. Men vi håper og tror det kommer mange små Aris og Ferrovalper.

Valpeplaner våren 2022

Vår Labbsports Aris planlegges parret med NJCH Djurbergas Mineral Ferrum (Ferro).

Løpetiden startet 29.01.2022. Hvis alt går etter planen vil det bli født valper i løpet av april og de blir leveringklare i  juni.

Valpene leveres med helseattest, vaksinert, pass, chippet og registrert i NKK.

Du kan lese mer om Aris her: http://www.guno-labrador.com/441106260

Hannhunden vi skal bruke er Arnulf Hustad sin NJCH Djurbergas Mineral Ferrum. Ferro er en meget flott hannhund. Han har et bra eksteriør og er en meget sympatisk og arbeidsvillig hund. Han ble året 2018 kåret til årets Dual Purpose Labrador på Pinsearrangementet.

Både Aris og Ferro er fri for HD og AD, samt at de begge er fri for EIC, PRA og CNM. Ferro er bærer av SD2 og Stargardt. Siden Aris er fri kan ingen av hundene bli syke og vi kan trygt gjøre denne kombinasjonen Begge er øyelyst uten anmerkning. Begge er gule så det forventes bare gule valper.

Det forventes gode familiehunder som er arbeidsglade og bør brukes til noe. De passer bra til diverse hundeaktiviteter som jakttrening og  jaktprøver, bruksprøver, ettersøkshunder og diverse aktiviteter som spor, lydighet, Rallylydighet etc.

Interesserte kan melde seg.

Tlf.nr til Anne 99552816 eller e-post a-abild@online.no

Valpene er født.

Valpene ble født søndag 24.oktober 2021 sent på kvelden. Det ble keisersnitt og en valp var dessverre død. Men vi gleder oss over 3 velskapte flotte valper. En tispe og 2 hannhunder. Vi hadde veldig mange flotte valpekjøpere på valpelisten vår og det var vanskelig å velge blant dere. Vi har nå fordelt valpene. Vi beklager at vi ikke fikk flere valper så flere kunne fått.

Fredag 15. oktober. Har tatt røntgen av magen til Kita og det var dessverre bare 4 stk. Men vi får være takknemlige for de vi får, hun kunne jo gått tom også. De ser like store ut så vi håper og tror de vil være friske og at fødselen vil gå godt. Når de er født vi jeg jeg ta kontakt med dere som jeg kan tilby valp. Bruker vanligvis å ha det bestemt innen valpene er blirtt 1 uke gamle.

Kita og Searover Kits Duke venter valper.

Vår Labbsports Kita er bekreftet drektig i dag 20. september med ultralyd. Kita er ei rolig, frisk og pen tispe. Hun er premiert i EK retrieverjakt og hun er 18 barns mor. Alle 18 valpene hennes er fri for HD og AD. Flere av hennes valper er godt i gang med utdannelsen sin og hennes datter Aris er allerede klar for EK retrieverjakt bare 2 år gammel.

Kita er fri for AD og HD (HD indeks 113). Hun er fri for STGD-PRA, EIC, HNPK, SD2, CNM og Prod-PRA og OSD. du kan lese mer om Kita på vår hjemmeside: http://www.guno-labrador.com/429154139

Den lykkelige, men uvitende far er, EV2013 DKJCH DKBRCH SEJCH NOJCH NORDJCH 2 EV2012 Searover Kits Duke: Dette var en fantastisk hannhund eid og ført av Charlotte Rasmussen. Titlene sier sitt. Du kan lese mer om Acer på Charlotte sin hjemmeside: http://www.piper-field.com/vi-mindes.html

Termin er beregnet å bli 23. og 24. oktober og det ventes både gule og svarte valper.

Gode resultater i 2021 på flere Labbsportshunder.

Labbsport Maya og eier Are Baadsvik Kundsen har i år fått 3 1. premier i EK og mangler nå bare utstilling og praktisk jaktprøve før de kan oppnå jaktchamionatet. Og så slo de to til med å bli 3. beste hund i NM . Dette er vi veldig stolte av.

Labbsports Sjakk, Sprite, Mira og Luna har alle fått 1. premie i BK.

Labbsports Aris sin andre 1. premie i AK.

Labbsports Iris 3. premie i AK.

Ellers er det flere Labbsportshunder som driver med bruks og de har også oppnådd gode resultater. 

Labbsport Xavi har fått gode resultater i Rallylydighet.

Et godt år for Labbsportshunder.

Valpeplaner 2021

Vår Labbsports Aris planlegges parret med Sqareclose West (Bosse, på bildet) i januar 2021. Valpene blir da født i mars 2021 og leveringsklare mai 2021.

Valpene leveres med helseattest, vaksinert, pass, chippet og registrert i NKK.

Aris og «Bosse» er begge fri for HD og AD. De er øyelyst fri og kan brukes i avl. De er begge fri for CNM, EIC, SD2, PRA prcd., HNKP og Stargardt ABC4A.  Det vil si at ingen av valpene kan bli affisert av CNM, EIC, SD2, PRAprcd., PRA Stargardt ABC4A og HNPK.

Labbsports Aris er født 8/10-2018 og har oppnådd 1. premie i BK 12 måneder gammel, 1. premie i AK 22 måneder gammel og hun er ei sosial og glad tispe. Du kan lese mer om Aris her

Squareclose West (Bosse) er født 28/3-2018 i Scotland og kom til kennel Piperfield i Danmark som eies av Charlotte Rasmussen. Han er en flott hund. Selv om han er ung har han allerede gode prestasjoner. Han har blant annet oppnådd 1. premie i EK på B-prøve i Sverige og han ble 2. vinder på unghundmesterskapet 2019 i Danmark.

Du kan lese mer om Bosse her

Det blir bare gule valper da både mor og far er gul. Det forventes sosiale og arbeidsglade hunder med gode samarbeidsegenskaper.

Ved interesse kan det sendes e-post til Anne: a-abild@online.no eller ringe 99552816.

Labbsports Aris - 1. premie AK

Da har vi vært ute i den store verden. Helga 22.08 og 23.08.20 var vi i Orkanger og gikk jaktprøve på Sognli. Dette ble en veldig bra prøve for Aris. Lørdag fikk hun en 3. premie i AK og søndag slo hun til med en 1. premie i AK. Jeg er så stolt av den unge damen som fyller 2 år i oktober.

Flere bilder fra prøven kan sees her: http://www.guno-labrador.com/441106266

Valpeplaner 2021

Valpeplaner 2021.

Etter at vi leverte 10 valper i januar 2020 blir det ikke flere valper i år.

Men vi planlegger å parre Labbsports Aris på løpetiden som forventes å komme i januar 2021. Aris er en tispe jeg er veldig fornøyd med. Hun fikk sin førstepremie i BK 12 måneder gammel. Hun er sosial, ukomplisert og frisk. Aris kommer fra et kull med 8 valper og alle er frirøntget for HD og AD - alle HD A og AD 0.

Hannhund er ikke planlagt ennå men jeg vil bruke året til å bestemme meg for hannhund. Jeg leter etter en harmonisk, sosial, frisk og arbeidsglad hund.

Siste nytt

3.11.2014. Veldig trist dag for familien. Vi måtte ta den triste avgjørelsen å avslutte Guno sitt liv pga sykdom. Han har vært en fantastisk hund som vi har hatt gleden av å ha i 9 år. Han lærte Anne alt om hundetrening. Anne har bodd sammen med en svart labrador nesten hele sitt liv så det blir rart å ikke ha en svart labrador i hus. Og Cilla mistet sin treningskompis og gode venn. Godt vi har valpefødsel å tenke på nå.

Parring gjennomført september 2014

2.11.2014. Da har jeg vært på Gardemoen i helga. Deltok på oppdretterseminar i regi av retrieverklubben. Dette holdes hvert 3. år og det passet jo veldig godt for meg nå.

28.10.2014. Den gravide Cilla er i fin form. Hun er på tur hver dag og matlysten er tilbake igjen:) Nå er det bare 4 uker igjen til forventet fødsel. Det blir så spennende å se hvor mange det blir...

22.10.2014. Da har vi fått konstatert at det er valper på vei. Vi så mange små hjerter som slo på ultralyden. Termin 25.11.2014. Men vi vet ikke før etter fødsel hvor mange.
Så til dere som venter i spenning på om det blir valp: det ser veldig lovende ut men dere må vente i ca 5 uker til før vi vet hva vi har å tilby av kjønn etc.

Cilla har time for ultralyd 22. oktober.

Jeg føler meg sikker på at det er valper på vei. Cilla er nemlig alltid så glad i maten sin, men nå når hun er 3 uker på vei, forsvant matlysten.... Hun må fores med en og en bit;)

Da har Vasegaard Pip`s Cilla hatt to vellykkede parringer med NJCH Carmal`s Kitas Prince (Victor). Hvis det nå blir valper kan vi forvente dem født ca. 25. - 27. november og de blir i så fall leveringsklare ca. 21. januar 2015.

Nye valper - Planlagt leveringsklare jan 2015 - Far N JCH Carmal's Kitas Prince

Valpeplaner ("jaktlabradorer"): Vi endrer planene våre og parrer Cilla på høstens løpetid. Cilla har kommet seg veldig godt etter siste valpekull og etter å ha hatt familieråd fant vi ut at det passet med et valpekull nå i vinter. Vi fant "en aktuell far" under mesterskapshelgen (NM for retrieverjakt) på Rena. Anne som liker store kraftige labradorer falt for "Victor", NJCH Carmal`s Kitas Prince f. mars 2009. Han er en kraftig bygget "jaktlabrador". Cilla og Victor vil møtes i slutten av september 2014, og så får vi se om det kan bli valper av treffet. Da vil valpene ventes født i slutten av november og kunne bli leveringsklare i slutten av januar. Da er det ikke lenge før det blir vår og de kan utforske verden ....

Både Cilla og Victor er fri for HD og AD. De er begge fri for PRA, SD2, CNM og EIC, og begge er øyelyst fri.

Du kan lese mer om Victor her:   

http://shiraz-therese.blogspot.no/p/victor.html

Viktors beste utstillingsresultat er Exc. BK. 

Cilla finner du mye om her på vår hjemmeside.

Mesterskapshelgen 2014

Da har  Cilla og jeg vært ute i den store verden for første gang. Vi var med på Mesterskapshelgen på Rena lørdag 6. september 2014 og søndag 7. september 2014. Det var et fantastisk godt arrangement i nydelig vær. Over 200 hunder påmeldt.

Vi fikk sett en verdig vinner av norgesmesterskapet. Rønnaug med sin Djurbergas Arena (Sofi). Gratulerer. Jeg fikk tårer i øynene av den siste dirigeringen i finalen, den var nydelig.

Vi traff veldig mange hyggelige mennesker og så mange flotte hunder. Vi traff Camilla og Martin Jacobsen med sine hunder og de hadde en MEGET vellykket helg. Camilla fikk en flott 2. plass med sin unge Starflats Astra i unghundmesterskapet og Martin sto på pallen med Vasegaard Pips Penny (Ida) med en flott 3. plass i NM. Det er jo helt fantastisk å komme med i finalen og klare 3. plass med en så ung hund - hun er nettopp fylt 3 år. Ida er kullsøster til vår Cilla.

Selv var vi med for å lære. Jeg har aldri sett en Working test før og det var en form for konkurranse som jeg likte godt. Men her forsvinner viktige poeng hvis en griper inn for tidlig eller for sent. Vi var kvalifisert til å stille i Eliteklassen men fikk opprykket for sent til å endre klasse. Så vi stilte i AK. Jeg er godt fornøyd med vår deby her. Vi fikk 80 poeng og godkjent. Og vi har lært litt hva en workingtest er for noe. Nå er det bare å huske det vi har lært til neste år.

Noen bilder fra jaktprøven i Fosen juni 2014.

Flere bilder fra jaktprøven på Fosen finner du under bilder. 

Førstepremier i AK

Helgen 14. og 15. juni 2014 var Cilla på jaktprøve på Fosen. Lørdag fikk hun 1. premie i AK og ble prøvens beste hund. Søndag fikk hun 2. premie i AK, men ble likevel beste hund i AK. Veldig fornøyd med henne. Hun er helt rå til å arbeide.

Søndag 24. august stilte Cilla på jaktprov i Lits, like utenfor Østersund, og hun fikk her sin andre 1. premie i AK og hun kan nå stille i EK, dvs eliteklassen på retrieverjakt.

Nye bilder av velpene lagt ut under valper (5 mnd.) Nå mangler bare bilder av Albert, men de skal komme.

Valpeeventyret.

31.12.2013. I dag ble Sino hentet. Vi liker veldig godt at han blir Nord-trønder slik at vi kan holde kontakten.

27.12.2013. Pga graviditet hos en av valpekjøperne har vi fremdeles en sort hannvalp ledig. Valpen er født 30.10.2013.Ta kontakt hvis valpen er av interesse.Tlf. 99552816

Meget snille, friske og rolige foreldre. Selv om foreldrene er jaktpremierte passer hunden også som familiehund. Valpen er ferdig chippet, vaksinert og leveres med helseattest. Kan leveres omgående

I dag 27.12.2013 reiste Tess til Lillestrømdistriktet hvor hun skal bo sammen med mange andre jakthunder (både jaktlabradorer og Engelsk settere). 

I går tok vi farvel med Albert som dro til Lillehammer. Han skal  bli tjenestehund dersom han består "prøven" når han er 18 måneder gammel.

Vi ønsker både valper og eiere lykke til.

Valper født 30.oktober 2013

Cilla fødte 4 velskapte valper onsdag 30. oktober 2013. Fødselen gikk veldig bra. Cilla ordnet opp selv. Det kom 3 hannhunder og 1 tispe, alle sorte. De virker friske og sunne og kommer seg allerede rundt omkring i valpekassen. 

Oppdatering med bilder kan du se her;

http://www.guno-labrador.com/40585689

Valper ventes ca. 1. november 2013

Da er det bekreftet med ultralyd at Vasegaard Pip`s Cilla og Norgesmesteren i jakt for retrivere i 2013 NJCH Searover Kit`s Poker venter valper ca 1. november 2013. Leveringsklare mellomjula 2013.

Meld ifra dersom du er interessert i en valp som er avlet spesielt mot jakt og jaktkonkurranser. Tlf. 99552816

Mer info: http://www.guno-labrador.com/40585689

Bilder av Poker og Cilla: http://www.guno-labrador.com/40585690

Video av Cilla: http://www.guno-labrador.com/40585685

Cilla og Poker er parret. Ultralyd planlagt 27. september.

Da er Cilla parret med NJCH Searover Kits Poker. Vi håper på mange små...
Dette bør bli hunder som egnet seg meget godt til jakt og jaktprøver og selvsagt lydighetsprøver, spor.....

Vasegaard Pip`s Cilla er fri for HD, AD, øyesykdommer og SD2. Via foreldrene er hun fri for EIC, PRA og CNM.
NJCH Searover Kit`s Poker er fri for HA, AD, øyesykdommer, bærer av SD2. Fri for PRA og CNM.
Flere bilder av Cilla og Poker under valpeplaner til venstre.

Valpeplaner høsten 2013.

Det planlegges å parre Vasegaard Pip`s Cilla. Cilla er fri for HD, AD, øyesykdommer og SD2. Via foreldrene er hun fri for EIC, PRA og CNM. Cilla er nå 2 år og har vært fullstendig frisk all sin dag. 22 måneder gammel  hadde hun opprykk til klasse 2 i lydighet og to 1. premier i BK og en 3. premie i AK retrieverjakt.
Cilla som kommer fra Danmark har gode jaktlinjer både på far og morsiden og Cilla har jaktegenskapen i seg. Hun er meget rask og effektiv og forkusert på de oppgaver hun får. Hun spontanapporterer vilt og har god viltbehandling.
Far er DKJCH DKBRCH NOJCH SJCH NORDCH Bedgebrook Moonshaddow og mor er DJCH Lucky Labrador`s Piper Citrus.
Siden Cillas trener / fører Anne ble alvorlig syk i mars har ikke våren og sommeren kunne blitt brukt til så mye trening som var ønskelig, også kom løpetiden nå før tiden og Cilla fikk derfor ikke stilt på jaktprøvene i Nord-Trøndelag og Sør-Trøndelag  august 2013. Derfor endret vi planene. Vi parrer henne med en flott firbent NJCH som bor på Lillestrøm. Parringen vil skje om noen dager og vi håper det vil bli resultater.
Vårt mål for parringen er å lage friske hunder med gode jaktegenskaper som  kan brukes i jakt og på jaktprøver. Vil også passe bra til spor-, lydighet- og agilityprøver vil jeg anta. Samt gode familiehunder med godt gemytt og glupende apetitt for det er jo labradorer.

Cilla 22 måneder gammel.

Jaktprøve Fosen 2013.

Dobbel jakt prøve Fosen 15. og 16. juni.
Cilla debuterte i AK. Lørdag ville hun ikke ta alt viltet, men søndag skjønte hun hva det gikk ut på. Fikk 3. premie i AK. Jeg er veldig fornøyd med dette, med tanke på at jeg har vært alvorlig syk i vår og vi derfor ikke har fått trent så mye som jeg hadde planlagt.

Lydighet mai 2013.

Cilla fikk 1. premie i LP klasse 1 søndag 26. mai 2013 i regi av Nidaros brukshundklubb. Hun fikk 170 poeng og vant klassen. Vi starter nå med klasse 2 øvelsene. Det blir spennende å se hvor lang tid hun trenger på å lære seg dem.

Hurra!
Cilla er fri for HD og AA!
Øyeslysning også godkjent

Verdens beste Cilla.

Lørdag 25. og søndag 26.august fikk Cilla to førstepremier i BK, 12 måneder gammel. Søndag ble hun dessuten 2. beste hund i klassen.

Bursdag.

9.august fylte verdens beste Cilla 1 år.

Bilder av Aris og Kita

NRLCH RLIII Labbsports Iris

I juni 2020 fikk Labbsports Iris tittelen NRL CH RL III , altså Norsk rallychampion. Vi gratulerer henne og hennes eier og fører Kine Nordnes.

Labbsports Kita opprykk til eliteklassen

Hallvard og Labbsports Kita fikk den andre 1.premien i AK retrieverjakt på Midnattsolsprøven i Bodø 6. og 7. juni 2020 og fikk fikk dermed opprykk til Eliteklassen.

Labbsports Aris stilte i AK for å få prøvetrening på samme prøve. Hun er bare 20 måneder og er i puberteten. Men hun gjorde en flott innsats. Den ene dagen hang hun litt på et vilt hun aldri hadde sett før- krikkand  og den andre dagen hang hun litt på en kanin men hun kom hjem med begge to. Vi har ikke dirigeringen helt inne ennå og hun sliter litt med dobbelmarkeringer da hun alltid glemmer hvor den ene havner - og hun kunne derfor ikke premieres men jeg er veldig godt fornøyd. Hun går gode søk og hun kommer alltid rett inn med viltet som hun behandler veldig bra. Hun trenger nå å bli litt eldre , modnes litt før vi prøver oss igjen. Men det var moro å se hvor bra hun taklet det. Det ble en fin opplevese både for meg og Aris.

ARIS 1. PREMIE BK JAKT

Mens vi venter på å vite om Labbsports Kita er drektig har jeg i dag søndag 13.12.2019 gått en bevegelig jaktprøve i BK i regi av retrieverklubben avd Nord-trøndelag med Kitas datter,: Labbsports Aris. Hun slo til med en fin 1.premie i BK. Jeg syns hun var kjemeflink og med tanke på hennes alder så er dette veldig bra (1 år og 5 dager:)

Valpeplaner høsten 2019

Da er det endelig litt nyheter her. Jeg og Kita har vært i Hedemark ei hel uke. Vi kom litt for tidlig og hun hadde eggløsning først ca 27. og 28. september. Kita gjorde jobben for Ferro litt vanskelig da hun gjorde seg meget kostbar. Men vi venter nå i spenning på om det blir valper og håper på mange Kita-Ferro valper. Ultralyd pleier vi å ta dag 28. Ferro var virkelig en flott gutt. Jeg syns han er meget pen, vennlig og rett og slett en høflig kar. Blir det valper forventes fødsel  ca 29.11.2019 + eller - et par dager. Så da blir de ikke leveringsklare før de er 8 uker og det blir ca 24.januar 2020.

Onsdag 12.09.2019 begynte løpetiden. Vi har nå snakket med veterinærkontoret og de mener vi kan kjøre det løpet vi har planlagt. Kita har time på fredag 20.september for å ta blodprøve for å finne ut når hun har stådagene. Regner med det blir søndag 22.09.2019 og mandag 23.09.2019. Jeg har også snakket med Arnulf for å sikre meg at de er hjemme denne helga og det er de:). Dette blir spennende. Jeg begynner å glede meg til valper.

27.08.2019 Vi venter enda på løpetiden. Hun hadde løpetid sist 11. mars og har hatt løpetid ca hver 5,5 måned så innen noen uker nå må den komme.

Labbsports Kita planlegges parret på høstløpetiden 2019. Løpetiden forventes å komme i midten av august 2019.

Hannhunden vi skal bruke er Arnulf Hustad sin NJCH Djurbergas Mineral Ferrum. Ferro er en meget flott hannhund. Han har et bra eksteriør og er en meget sympatisk og arbeidsvillig hund. Han ble året 2018 kåret til årets Dual Purpose Labrador på Pinsearrangementet.

Både Kita og Ferro er fri for HD og AD, samt at de begge er fri for EIC, PRA og CNM. Ferro er bærer av SD2 og Stargardt. Begge er øyelyst. Ferro er øyelyst uten anmerkning  og Kita øyelyst 13.04.2019 med anmerkning PPM-streng i Iris høyre øye som er helt uten betydning. Begge er gule så det forventes bare gule valper.

Interesserte kan melde seg.

Tlf. nr til Anne 99552816 eller e-post a-abild@online.no

Redningshunden Belmont.

Labbsports Belmant med hundefører Sarah er nå godkjent ekvipasje i Norske redningshunder. Vi gratulerer dem for godt og målrettet arbeid. Nå er de klar for å jobbe på ordentlig :) Lykke til!

Labbsports Belmont er etter Cilla og Eico-kullet. De blir 3 år 3. juli 2019. Vår Kita er fra dette kullet og hun har oppnådd 1. premie i AK våren 2019. Labbsports Varsko og Labbsports Frigg har fått opprykk til B-spor i brukshundkonkurranse våren 2019. Labbsports Iris har fått en fin 1. premie i BK på B-prøve og da er 4 av søskene kvalifisert til å stille i AK.  2 av søsknene er også utdannet til å finne veggedyr så jeg er meget godt fornøyd med dette kullet.

Kita planlegges parret i august 2019.

Oppsummering 2018

Flere av Labbsportshundene har gjort det bra på jaktprøver i år. 3 av valpene etter Cilla og Victor går nå i eliteklassen. Ludo har allerede fått en 1. premie og Maya og Enzo har oppnådd 2. premier.

I kullet etter Cilla og Eicho er det mange flotte resultater og lovende takter både på jaktprøver og i bruks. Det skal bli spennnde å følge utviklingen videre i 2019.

Kita fikk sin 1. premie i BK jakt våren 2018 og har hatt sitt første valpekull høsten 2018. Det kom 8 valper. Vi beholdt en selv og hun heter Aris.

Enzo

Hallvard og vår egen Enzo gjennomførte en flott prøve i Bodø med 1. premie i AK og opprykk til eliteklassen den ene dagen og debut i eliteklassen med 2. premie den andre dagen.

Labbsports Frans (solgt)

Labbsports Frans blir 8 uker mandag 3. desember 2018. Han skulle bli hentet av et ungt par i Trondheim, men borettslaget der de bor endret plutselig standpunkt og la ned forbud mot hund. Vi må derfor finne nye eiere til Frans. Frans er en flott, sosial og eventyrlysten fyr. Han koster 15000 kr og leveres med helseattest, chippet, registrert i NKK og med pass. Det følger også med valpepakker fra Royal Canin og Agria. Vi bruker NKK sin standardkontrakt. 

Frans er avlet etter jaktlinjer og vil passe utmerket innen bruks, redningshundarbeid,  apporteringstrening/jakt og familiehund for en aktiv familie.

Du kan lese mer om foreldredyrene under valpeplaner 2018. Bilder av kullet finnes under valpebilder 2018. 

Skulle dette være interressant så ta kontakt med Anne Abildsnes, tlf 99552816 eller send e-post til a-abild@online.no

Valper født 08.10.2018

Natt til mandag 8. oktober 2018 ble Labbsports Kita og Copperbirch Lancelots valper født. Fødselen gikk bra og det kom 6 hanner og 2 tisper. Du kan lese mer om foreldrene nedenfor.

De leveres når de er 8 uker dvs. rundt 3. desember.

Valpeplaner 2018

Labbsports Kita venter valper med FTW Copperbirch Lancelot. Vi har vært så heldige å få bruke hannhunden FTW Copperbirch Lancelot som har vært eid og trent av Keith Mathew i Irland. Lance ble kjøpt av  Charlotte Lindell`s kennel i Sør-Sverige, Minnows kennel i april 2018. Lance er en sosial og arbeidsglad hannhund. Han har et flott eksteriør og han har flott pels. Han er svart men avler gult så vi kan forvente både gule og svarte valper. Både Kita og Lance er fri for HD og AD, samt at de begge er fri for EIC, SD2, PRA og CNM. Begge er øyelyst. Lance er øyelyst uten anmerkning 14.04.2018 og Kita øyelyst 02.01.2018 med anmerkning PPM-streng i Iris høyre øye som er helt uten betydning.

Kita ble parret med Lance 8. og 9.august 2018. Ultralyd 04.09.2018 bekrefter at hun er drektig og vi venter mange valper. Valpene blir født ca 10.-11. oktober. 

Send gjerne en e-post dersom du lurer på noe og kunne tenke deg en hund etter denne kombinasjonen: a-abild@online.no

Enzo, Maya og Ludo

Helga 25 og 26. august var søsknene på Sognli på jaktprøve i Trøndelag. Labbsports Ludo ført av Vidar A. Frisnes fikk en 2. premie og en 1. premie i EK. Labbsports Maya ført av Are Baadsvik Knutsen fikk to 2. premier i EK  og Labbsports Enzo ført av Hallvard Abildsnes fikk en 1. premie og en 2. premie i AK. 

Kita og Varsko 2018

Labbsports Kita og Labbsports Varsko fikk 1. premie i BK retrieverjakt i Torsbustaden 30. mai 2018.

Salsa 2018

24. og 25. mars 2018 kom det gledelig melding fra Bergen. Asbjørn og Labbsports Salsa fikk 1. premie i BK begge dagene. Gratulerer begge to. Dere er et supert team.

Bilde tatt av Anne Mestvedt Olaussen.

2017 Cilla og Eico -kullet født 2016

De var jo 10 stk valper og to valper er nå godkjent som ettersøkshunder for veggedyr, 3 av valpene skal bli brukshunder, en holder på med redningshundarbeid og noen skal bli jakthunder. 6 av hundene har bestått kvalifiseringsprøven og 2 av hundene har fått 3. premie på BK-prøve. Blir spennende å følge dem videre.

Juli 2017 var de 1 år og nå har alle røntget hofter og albuer og det har gått veldig bra. Alle 10 er fri for AD og 9 er fri for HD. En fikk svak grad HD på en hofte, men dette kan den nok leve godt med hele livet. Dette fantastiske resultater.

2017 Cilla og Victor-kullet født 2014.

Vi gratulerer Are og Vidar med supre resultater i år. Vidar og Ludo suste gjennom AK med 2 første premier på Ørskogsprøven våren 2017. Are og Maya fikk 2 andre premier i AK på samme prøve. Are og Maya klarte en 1. premie på Fosenprøven våeren 2017  og en 1. premie på prøven i Nord-Trøndelag høsten 2017. Både Maya og Ludu er nå klare til å debutere i EK (elite) Ludo og Maya er etter Cilla og Victor kullet.

Hallvard begynte å føre hund for 1. gang og startet Enzo i AK på B-prøver. Ikke lett med en såpass ivrig hund men det ble to 2. premier , to 3.premier og to 0.premier. De prøver nok igjen i 2018,

2016

Enzo debuterte på årets jaktprøve på Fosen 18. og 19.juni  og fikk en 3. premie lørdag og en 1. premie søndag i BK. Jeg er svært fornøyd med gutten. Så nå har 3 av de 8 valpene etter Cilla og Victor fått 1. premie i BK. De er i rute.

Kennel Labbsport gratulerer Vidar med Ludo og Are med Maya med 1. premie i BK 06.05.2016, bevegelig prøve Ørskogfjellet. Ludo og Maya er Cillavalper etter vårt 2. kull med Victor.

2016

Are med Maya og Vidar med Ludo har nå tatt kvalifiseringsprøven. Maya og Ludo er fra Cillas 2. kull: Cilla og Viktorvalper. Vi gratulerer med det og ønsker dem lykke til videre.

2015

Året 2015 har vært svært spennende for oss. 

I januar 2015 dro valpene fra 2. kullet vårt og vi beholdt Enzo.

Cilla deputerte i EK jakt og fikk faktisk en 1. premie. 

To av valpene kom og trente jakt med oss i høst og det ser svært lovende ut.

Cilla var kvalifisert til å melde seg på Eliteprøven 2015, men pga lang vei fant vi ut at vi skulle stå over. Men familien var representert med Cillas kullsøster Ida som bor i Sverige og hun ble 4. vinder. Siste kullet vårt sin far, Victor, gjorde en kjempeflott prestasjon han også da han fikk en 1. premie i finalen. Og Poker, far til 1. kullet vårt ble 2. vinder. Gratulerer. 

Fra 1. kullet med Poker som far er det kommet inn fine resultater på Labbsports Tess med fører Nina Egeberg og hun har nå fått 1. premie i BK jakt. Og Labbsports Albert har bestått den store prøven han måtte gjennom for å bli godkjent som narkotikaettersøkshund.

Cilla debuterte i EK jakt på Ørskogfjellet 2015

Cilla fikk 1. premie i EK retrieverjakt på Sunnmøre 31. mai 2015.

Valper 2015

Februar 2015. Da har alle valpene begynt på sine nye liv og vi har fått bilder og tilbakemelding fra alle sammen og det ser ut til at alle valpene har fått gode hjem. Vi har beholdt en selv og han er en veldig trivelig fyr. Han blir vel en skikkelig mammadalt siden han fortsatt bor hjemme. Han har fått navnet Enzo og han skal fylle Guno sin plass.

Vi har nå hatt valper to år på rad og tar nå pause. Ingen valper planlegges i år, kanskje i 2016 eller 2017.

God jul

Kennel Labbsport ønsker alle kjente en god jul og et godt nytt år.

Valper født 21. november 2014

28.11.2014. Valpene er nå blitt 1 uke. Alt går bra. Alle som er tilbudt valp har nå bekreftet at de ønsker valp. Disse må nå begynne å planlegge den første valpetiden så denne viktige tiden blir trygg for valpen. Valpene er leveringsklare fredag 16. januar 2015.

Valpene ble født fredag 21.11.2014. Det kom 5 tisper og 3 hannhunder. Alt går bra med mor og barn. Valpene spiser og sover og kravler rundt. Bilder ligger under "Valper 2014/15": http://www.guno-labrador.com/328129431

Vi vil prøve å legge ut bilder sånn ca en gang i uka.

Dessverre er det ikke nok valper til alle på listen. Vi er nå i ferd med å kontakte de som står først i køen. Vi trenger litt tid før det er endelig avklart hvem som får valp.

Labbsports Albert

GRATULERER til Cilla og Pokers sønn på 12 måneder, Labbsport Albert, som har bestått politiets MH-test tirsdag 11.11.2014. Nå er det bare å trene videre så blir det kanskje narkohund av ham. Veldig artig at en kan være med å skaffe hunder som kan gjøre noe samfunnsnyttig.